Monien muiden tavoin osittain omien kiinnostuksen kohteiden vuoksi, osittain sattuman kaupalla. Mikään selkeä tavoite tutkijanura ei ollut, mutta yliopistolla suoritetun harjoittelun myötä aloin miettiä väitöskirjan tekemistä. Lopulta sopiva paikka väitöskirjan tekemiselle kuitenkin järjestyi vähän odottamatta.
Taustaltani olen (talous)sosiologi, mutta kiinnostuksen kohteeni eivät ole koskaan asettuneet tarkasti eri tieteenalojen välisten rajojen sisään. Tällä hetkellä olen yleisesti kiinnostunut poliittisesta psykologiasta eli siitä, miten erilaiset (sosiaali)psykologiset tekijät ovat yhteydessä ihmisten uskomuksiin, asenteisiin ja käyttäytymiseen. Menetelmätasolla olen kiinnostunut etenkin pitkittäis- ja kokeellisesta tutkimuksesta, joiden suhteen pyrin kehittämään osaamistani jatkuvasti.
FINSCIssä tavoitteenani on suunnitella kyselykokeita ja mahdollisesti yhdistää niitä silmänliikekokeisiin. Kokeiden avulla pyritään selvittämään esimerkiksi sitä, miten ja miksi poliittisiin ryhmiin kuuluminen vaikuttaa ihmisten tapoihin tulkita tieteellistä tietoa ja muodostaa uskomuksia muista ihmisistä ja yhteiskunnasta. Vaikka tiedämmekin, että ihmisillä on usein tapana päätyä päättelyssään johtopäätöksiin, jotka miellyttävät niin itseä kuin muita samaan ryhmään kuuluvia, varsinainen mekanismi tunnetaan edelleen monilta osin heikosti.
En ainakaan itse osaa tunnistaa yhtä selkeää tai suurta ”paradigman muutosta” omassa ajattelussani. Usein ajattelu tuntuu etenevän kyllä nytkähdyksittäin, mutta siirtymät ovat yleensä aika pieniä. Ehkä iso mullistus on siis vielä edessä!
Varmaankin psykologisten näkökulmien yhdistäminen aiempaan sosiologisempaan ajatteluuni.
Perheen ja ystävien lisäksi elämääni iloa tuovat esimerkiksi elokuvat, kirjallisuus, painojen nostelu ja paritanssi.
Yksilön sosiaaliset ja kulttuuriset resurssit, joiden avulla tiedettä ja tieteellistä tietoa on mahdollista ymmärtää ja käyttää hyödyksi erilaisissa verkostoissa. Kasaantuu elämän kuluessa ja jakautuu epätasaisesti eri sosiaaliryhmien kesken.