Octohack – ällistys-hackathon etsii osallistujia!

8.9.2022
Uutinen
Saara Rastio

Haluatko ällistyttää ihmisiä?

Onko sinulla tutkimustietoa, jonka ällistyttävyyttä haluaisit jakaa, mutta et tiedä miten?

Ällistäjä, tule mukaan Octohackiin 21.-22.10.!  

Ällistyksen tunne saa aikaan pupillien laajentumista, ihokarvojen nousua, hengen haukkomista ja voimakkaan kiinnostuksen sen aiheuttajaa kohtaan. Haluatko sinä ällistää ja tulla ällistetyksi?

Tiede tuottaa yhä uusia ällistyksen aiheita. Se paljastaa ihmeellisiä ilmiöitä meitä ympäröivästä maailmasta ja on avainasemassa ihmiskunnan kohtaamien haasteiden ratkaisemisessa. Aina tieteen ällistävyys ei kuitenkaan välity ihmisille, vaan joskus tiedeviestinnän koetaan jopa vähentävän maailman taianomaisuutta. Osaisimmeko yhdessä keksiä uusia keinoja, joilla esittää tieteellistä tietoa ällistävämmin?

Oletko tieteilijä, joka haluaa esittää oman alansa tietoa niin, että muutkin ymmärtävät sen ihmeellisyyden? Oletko graafikko, muusikko, ohjelmoija tai muunlainen taituri, joka haluaisi käyttää taitojaan ällistämiseen? Oletko tarinankertoja, joka haluaa tehdä maailmasta ihmeellisemmän kiinnostavilla tarinoilla? Tai oletko ihan kuka vaan, jota kiinnostaa etsiä uusia tapoja ällistyttää ihmisiä ja syödä pizzaa mielenkiintoisessa seurassa lokakuisena viikonloppuna? Tule mukaan Octohackiin!

Hackathon potkaistaan käyntiin seminaarilla, jossa kuullaan puheenvuoro ällistyksen kokemuksesta ja sen syntymekanismeista ihmisestä. Lisäksi esitellään menetelmiä, joilla ällistystä voi mitata.

Hackathon järjestetään Suomalaisen tiedeakatemian tiloissa osoitteessa Mariankatu 5. Se alkaa perjantaina  21.10. klo 15 ja loppuu lauantaina 22.10. noin klo 19.30. Hackathon-perinteen mukaisesti joukkueet saavat itse päättää työskentelyaikataulunsa ja keksiä ällistyttävyyksiä vaikka läpi yön!

Sekä alkuseminaari (21.10. klo 15) että loppuesitykset (22.10. klo 18) suoratoistetaan FINSCI-hankkeen Youtube-kanavalla.

Tarkemmat tiedot täällä: https://www.finsci.fi/tapahtumat/octohack

Hakulomake: https://sqxz9sjebbn.typeform.com/to/PQENZc5C

Jos heräsi jotain kysyttävää, laita meiliä: nanouk.bakkum@skope.fi

Ihmistieteilijänä hackathoniin osallistuminen arvelutti minua — mitä minä osaisin sanoa mihinkään ja eikös ne ole tarkoitettu tietokonenörteille?! Hackathonit ovat olleet parhaita kokemuksia ikinä: olen päässyt ratkomaan kiinnostavien ihmisten kanssa kaikenlaisia kiperiä ongelmia, olemme aivoriiheilleet, jakaneet ideoita, puhuneet tiukkaa asiaa ja myös nauraa käkättäneet. Nämä ovat olleet varsinaisia ajatuskiihdyttämöjä!” – Johanna Kaakinen, psykologian apulaisprofessori Turun yliopistosta

Tiede, Tieto ja Totuus -hackathon Kansallismuseossa 2019.